OFFICIEEL: Cercle stelt nieuw coach voor, die promotie moet afdwingen

OFFICIEEL: Cercle stelt nieuw coach voor, die promotie moet afdwingen

25-05-2016 19:06

Zoals verwacht heeft Cercle Brugge Vincent Euvrard aangesteld als nieuwbakken trainer van de Vereniging. De voormalige profvoetballer van onder meer Cercle en STVV is de opvolger van Fred Vanderbiest en komt over van ASV Geel. Hij moet de Bruggelingen naar Eerste Klasse A brengen.

Cercle communiceerde het nieuws op zijn eigen website. "Het is met groot plezier dat we u de komst van een volledig nieuwe technische staf kunnen aankondigen.  Die zal worden geleid door T1 Vincent Euvrard. Vince, nu 34 jaar, doorliep de jeugdreeksen van Cercle en was in het seizoen 2001/2002 op 18-jarige leeftijd de sterkhouder in ons eerste elftal."

"(...) Hij beschikt intussen over een UEFA A-diploma en start volgend jaar met zijn Pro License. Vince wordt door kenners getipt als een beloftevolle coach met een mooie toekomst en we zijn dan ook fier dat hij voor het nieuwe Cercle-project kiest."

Kampioen spelen
Euvrard zal komend seizoen worden bijgestaan door Bernard Smeets (T2 en physical coach), Johnny Nierynck (T3) en Jimmy De Wulf, die zal instaan voor de opvolging van de jeugdspelers die doorstromen naar het eerste elftal. Hij zal ook de uitgeleende spelers opvolgen.

De ambitie van de Vereniging is duidelijk."Dit uiterst complementaire team moet de ambitie waarmaken van de raad van bestuur om de droom van elke Cercle-supporter ook daadwerkelijk te realiseren: de promotie realiseren naar waar Cercle thuishoort: 1A!"