De Tien momenten - deel 2: Van stoute Raman tot vreugde en verdriet bij Club

De Tien momenten - deel 2: Van stoute Raman tot vreugde en verdriet bij Club

25-05-2016 18:00

Het voetbalseizoen in de Jupiler Pro League is ten einde. Tijd om uitgebreid terug te blikken. VoetbalPrimeur.be stelde een lijst samen met de tien meest opvallende momenten of gebeurtenissen en brengt deze in twee delen. Vandaag: deel 2.

''Alle boeren zijn homo's''
Benito Raman is nog niet zo’n groot probleemgeval als Anthony Vanden Borre, maar AA Gent heeft de handen vol aan het talent. Dat bleek nog maar eens toen hij na een 3-0 zege op Kortrijk de microfoon in handen kreeg. Aartsrivaal Club Brugge had met 1-4 van Anderlecht verloren en dus besloot Raman te zingen: "Alle Boeren zijn homo.'' Opschudding alom. Raman werd twee wedstrijden geschorst door Gent en kreeg een fikse geldboete. Van de bond kreeg hij een milde straf. Hij moest diep door het stof en heeft waarschijnlijk zijn lesje wel geleerd.

Spannende climax in degradatiestrijd
De degradatiestrijd in Eerste Klasse was spannend tot de laatste speeldag. STVV, Westerlo en Oud-Heverlee Leuven kon alle drie nog naar Tweede Klasse zakken. Op 13 maart volgde de climax. Westerlo won met 1-0 van Waasland-Beveren dus moest OHL thuis een punt pakken tegen Club. Door een fantastische Butelle mislukte die missie: 0-1. Westerlo presteerde het bijna onmogelijke en dat ging ten koste van OHL, dat na éen seizoen weer degradeerde uit de Jupiler Pro League.

Club-fan overlijdt tijdens match
23 april was een zwarte dag voor Club Brugge. Een 65-jarige supporter was tijdens de match tegen Zulte-Waregem overleden aan een hartaanval. Na de match zongen de fans en de spelers samen "You'll Never Walk Alone". Een pakkend moment in het Jan Breydelstadion.

Anderlecht-supporters met elkaar op de vuist
Anderlecht kende een teleurstellend seizoen. Een groot dieptepunt was de 4-2 pandoering bij KV Oostende. De Anderlecht-fans waren de frustratie niet meer de baas en raakten zelfs onderlings slaags. Sommigen kwam het veld op. De match werd daarom ook een kwartier stilgelegd. Een zeer pijnlijke middag voor paars-wit.

Club Brugge kroont zich tot kampioen
Club Brugge had er 11 jaar op moeten wachten, maar op 15 mei werd de club voor het eerst sinds 2005 weer landskampioen. Blauw-Zwart behaalde de titel in stijl door aartsrivaal Anderlecht een pak slaag te geven in het Jan Breydelstadion: 4-0. Op basis van het hele seizoen was Club de terechte kampioen. De ontlading bij clubleiding, staf, spelers en supporters was uiteraard enorm. De titel werd dan ook met een uitzinnige menigte gevierd tijdens een groot titelfeest in stad.

Dinsdag besprak VoetbalPrimeur.be al vijf andere spraakmakende momenten in het eerste deel.

Stem in de poll hieronder op jouw moment van het seizoen!