'Mourinho biedt Giggs alternatief'; oud-collega's geven United-icoon advies

'Mourinho biedt Giggs alternatief'; oud-collega's geven United-icoon advies

25-05-2016 13:44

In de Engelse pers wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Ryan Giggs bij Manchester United. De clublegende kan mogelijk nog op Old Trafford werkzaam blijven als José Mourinho wordt aangesteld.

Aanvankelijk werd door enkele tabloids gemeld dat Giggs uit beeld raakt als Mourinho het voor het zeggen krijgt op Carrington (trainingscomplex United, red.). The Sun maakt nu echter een U-turn en meldt dat Giggs trainer van het beloftenelftal van United kan worden. Mourinho zou Giggs er graag bijhouden. De vraag is of de uit Wales afkomstige ex-voetballer daar op ingaat.

Peter Schmeichel, oud-ploeggenoot van Giggs bij United, zou wel weten wat hij zou doen. "Je hebt twee belangen: de clubbelangen en de belangen van Ryan. Ik denk dat zijn grote droom is om ooit hoofdtrainer van United te zijn", zegt Schmeichel tegen Sky Sports. "Om dat voor elkaar te krijgen, kan hij beter vertrekken en andere clubs gaan trainen. Hij leert dan op eigen benen te staan in plaats van opnieuw assistent te zijn."

Paul Scholes, eveneens afkomstig uit de lichting van Giggs, hoopt juist dat Giggs blijft. "Als hij de club verlaat zou dat heel triest zijn. Hij is er nu twintig jaar en kent de club van binnen en van buiten. Ik zou het heel jammer vinden als hij ervoor kiest te vertrekken."