'Anderlecht wil versterking op maar liefst zeven posities'

'Anderlecht wil versterking op maar liefst zeven posities'

25-05-2016 11:18
2

Fase 1 van de revolutie op Anderlecht is ingezet. De technische staf wordt helemaal door elkaar geschud, de medische staf krijgt hulp van Lieven Maesschalck, en de kern krijgt een extreme make-over.

De spelerskern zal er op 1 september hélemaal anders uitzien. Proto, Büttner en Ezekiel zijn nu al weg. Djuricic in principe ook, al blijft de deur op een kier voor een definitieve transfer of nieuwe uitleenbeurt. Suárez, Praet, Defour en Conte gaan weg. N'Sakala, Sylla, Acheampong, Galhardo en zelfs Tielemans wíllen weg. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De realiteit van vandaag is dat Anderlecht op zoek is naar versterkingen op zo goed als élke positie. De profielen waarnaar gezicht zijn: een ervaren doublure voor doelman Davy Roef, een linksachter, een voetballende centrale verdediger, een rechtsachter, een flankaanvaller, een nummer tien en een spits.

De linkback zou wel eens Ismael Koybasi kunnen worden, de rechtsachter Ertugrul Ersoy. Voor de flankaanvaller wordne de pijlen gericht op Carlos Embalo van Palermo en de nummer tien zou de nu gehuurde Filip Djuricic kunnen zijn.