'Genks toptalent mag volgend seizoen naar de A-kern'

'Genks toptalent mag volgend seizoen naar de A-kern'

25-05-2016 10:57

Aanvaller Dante Vanzeir is één van de toptalenten in de jeugd van Racing Genk, maar dat weet de concurrentie ook. Het Belang Van Limburg meldt dat Genk alles doet om hem uit de klauwen van Belgische en buitenlandse topclubs te houden.

Technisch directeur Dimitri De Condé meldt dat er momenteel onderhandeld wordt met Vanzeir, de gesprekken verlopen naar verluidt goed. "Natuurlijk zouden we Dante graag langer aan KRC Genk verbinden. De afgelopen weken hebben zowel de trainer als ik daarover positieve gesprekken gevoerd met hem. Hopelijk kunnen we die op korte termijn in een overeenkomst omzetten", klinkt het hoopvol bij De Condé.

In België zouden het Anderlecht en Club Brugge zijn die hem graag willen binnenhalen, in het buitenland is er ook sprake van Inter en Wolfsburg. Ook coach Peter Maes zou erg gecharmeerd zijn door Vanzeir, hij zou hem zelfs volgend seizoen al naar de A-kern willen halen. Die belofte zou de 17-jarige spits in ieder geval over de streep kunnen trekken om bij te tekenen bij Genk.