Mannaert licht tipje van de sluier op over toekomst Preud'homme

Mannaert licht tipje van de sluier op over toekomst Preud'homme

25-05-2016 10:42

Vincent Mannaert mocht dit seizoen voor het eerst een titel vieren bij Club Brugge, maar wat gebeurt er met coach Michel Preud'homme? In Sport/Voetbalmagazine geeft hij zijn kijk op de zaken.

Het besluit van Preud'homme zou al een tijdje vast staan, maar Mannaert weet dat hij wel eens verandert van mening. "Hij is wat geswitcht qua emoties. In september, in de periode van de 5-0 tegen Napoli, zat hij diep. Michel is rationeel, en in zijn beleving tegelijk heel emotioneel. We hadden dat met Christoph Daum ook. Hij had een contract maar twee jaar, maar zei op een gegeven moment: we houden het op één jaar."

Er wordt in ieder geval wel degelijk nog gepraat met Preud'homme, zijn vertrek is geen voldongen feit. "We zijn ermee bezig, maar nog niet klaar. Dit dossier is belangrijk genoeg om niet overhaast te werk te gaan. Er is voldoende kwaliteit om de continuïteit te verzekeren. Uiteraard is een hoofdcoach belangrijk, maar het doel moet zijn dat het succes van een topclub niet afhangt van personen. Dan heb je goed gewerkt."