'Anderlecht zal volgend seizoen geen beroep doen op de eigen jeugd'

'Anderlecht zal volgend seizoen geen beroep doen op de eigen jeugd'

25-05-2016 08:39

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock kondigde onlangs met trots aan dat paars-wit twee jaar op rij de halve finales van de Youth League haalde. De jongeren van Anderlecht kunnen overtuigen in de Europese topcompetitie. Toch moeten ze nog niet meteen hopen op een plekje bij de A-kern.

De supporters roepen om de jeugd een kans te geven. Het bestuur van paars-wit ziet dat anders.  "Anderlecht wil jongeren laten doorstromen. Maar de grootste doelstelling blijft toch vooral kampioen worden", vertelt Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. Anderlecht gaf het voorbije seizoen ook al kansen aan Youri Tielemans, Dennis Praet en Leander Dendoncker. Maar zij konden Anderlecht de afgelopen twee seizoenen geen nieuwe titel schenken.

Ook de huidige jeugd lijkt nog niet klaar om paars-wit op een hoger niveau te brengen. Orel Mangala heeft talent, maar aast op een transfer naar Borussia Dortmund. Jorn Vancamp en Wout Faes hebben ook mogelijkheden, maar moeten nog even wachten op hun doorbraak. Volgens de eerder genoemde krant zou de Brusselse jeugd zich de laatste maanden té belangrijk gevoeld hebben. Het bestuur wil niet dat ze naast hun schoenen beginnen te lopen.