Lukaku wil iedereen opvreten: De vorige generatie had schrik van iedereen

Lukaku wil iedereen opvreten: "De vorige generatie had schrik van iedereen"

24-05-2016 23:57

Het is hét ideale moment voor de Rode Duivels om eindelijk eens een prijs te pakken. De nationale ploeg beschikt over een gouden generatie. En dat weet ook Romelu Lukaku. Hij wil iedere tegenstander omver blazen. 

"De vorige generatie had schrik van iedereen. Wij zijn niet bang. De eerste dag dat we samenkomen met de nationale ploeg, denken we aan onze komende tegenstander en zeggen we: 'We pakken ze!'", aldus Lukaku in Sport/Voetbalmagazine. De spits blikt ook even terug op het voorbije WK in Brazilië. "Wat we op het voorbije WK tegen Argentinië misten, was ervaring. Als we nu tegen hen zouden spelen, dan maken we ze in!"

Lukaku keert nog verder terug in de tijd. "Met alle respect voor de spelers van de oudere generatie, maar dat was een tijdperk dat de nationale ploeg voor negentig procent bestond uit spelers van de Belgische competitie. Hoeveel zijn dat er nu? We moeten niet denigrerend doen over onze competitie, maar wanneer spelers uit de Jupiler League naar de training van de Rode Duivels komen, zien ze toch meteen een verschil."