'Luxeprobleem' bij de Belgen: Obama zou zich thuis voelen bij de Rode Duivels

'Luxeprobleem' bij de Belgen: "Obama zou zich thuis voelen bij de Rode Duivels"

24-05-2016 22:35

Enkele weken voor de start van het EK in Frankrijk verzamelden de Rode Duivels maandag in Zwitserland. Columnist Hugo Camps zag niets dan lachende gezichten. Ook de luxe viel hem op. 

"Het nationale team lijkt spelers losser en gemoedelijker te maken. Stressvrijer. Anders dan in hun club worden internationals niet stante pede afgerekend. Ook bevorderlijk voor de goede sfeer. Niet onbelangrijk: persoonlijke rivaliteiten worden overkoepeld door het landsbelang.", aldus Camps in Het Laatste Nieuws

"Er kleeft een gevoel van luxe aan nationale voetbalteams. Een vijfsterrenhotel is amper goed genoeg voor staf en spelers. Ik heb altijd medelijden met de renners in de Tour omdat hun dagelijkse onderkomen zo schril afsteekt tegen de weelde van voetballers. Zij worden geacht tot rust te komen in shabby hotelletjes waar je al blij moet zijn met warm water."

"Tot protest komt het niet. La Réserve in Knokke, hotel Beau Rivage in Lausanne, een landgoed in Bordeaux - Obama zou zich thuis voelen bij de Rode Duivels", besluit Camps.