Lemmens: Hij is zonder twijfel één van de beste doelmannen ter wereld

Lemmens: "Hij is zonder twijfel één van de beste doelmannen ter wereld"

24-05-2016 18:23

Erwin Lemmens sloot maandag aan bij de selectie van de Rode Duivels in het Zwitserse Lausanne, waar onze nationale ploeg op oefenstage is in aanloop naar het Europees Kampioenschap in Frankrijk. De keeperstrainer spreekt in Het Nieuwsblad over eerste doelman Thibaut Courtois.

Racing Genk, de club van Erwin Lemmens, moet deze week nog strijden voor een Europees ticket tegen Charleroi. De keeperstrainer mocht evenwel al vertrekken richting Zwitserland, waar de Rode Duivels op oefenstage zijn. Donderdag zal hij via livestream de wedstrijd volgen. Zondag kan Lemmens de wedstrijd bijwonen, aangezien de nationale ploeg zaterdagavond terugkeert. 

In Zwitserland moet Lemmens Thibaut Courtois voorbereiden op het komende EK in Frankrijk. Hij vindt dat de Chelsea-keeper nog niet het niveau haalt van voor zijn knieblessure. "Het gaat over details, maar hij heeft toch nog wat schrik", aldus Lemmens in Het Nieuwsblad. "Thibaut heeft nog wat groeimarge nu, maar hij beseft dat ook wel. Hij is zeker een betere doelman dan twee jaar geleden, want hij heeft nu meer ervaring. Hij is absoluut één van de beste keepers te wereld."

Met Simon Mignolet is er serieuze concurrentie voor Courtois. Dat Jean-François Gillet opgeroepen werd als derde doelman was eerder verrassend. "Ik heb er met Wilmots over gesproken, maar de bondscoach besliste uiteindelijk zelf. We hebben met Courtois en Mignolet twee doelmannen van wereldformaat. Dat hebben we in België nooit eerder meegemaakt", besloot Lemmens.