Nederlandse voetbalbond denkt aan Nederlands/Belgisch bekertoernooi

Nederlandse voetbalbond denkt aan Nederlands/Belgisch bekertoernooi

24-05-2016 14:45

De nationale voetbalbond van Nederland (KNVB) heeft wilde plannen. Het Nederlandse voetbal is ter discussie gesteld. Daardoor wordt er onder meer gedacht aan een samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

De huidige opzet van de Nederlandse beker staat ter dicussie. Mogelijk komt daar verandering in. "We zouden een Nederlands/Belgische beker kunnen organiseren", zegt technisch manager Jelle Goes tegenover Voetbal International.

"Dat is op tafel gekomen. Met bijvoorbeeld een uit- en thuiswedstrijd, om tot meer wedstrijden onder hogere weerstand te komen. Je zou ook kunnen denken aan een bekertoernooi tussen de beste acht uit Nederland en België, waarbij ze strijden om een Europees ticket. We hopen dat de Belgen ook open staan voor dit soort ideeën."

De gesprekken over een BeNe-liga zijn al een tijdje in de gang in België. Onder meer de gewezen Standard-voorzitter Roland Duchâtelet was een grote fan. Zover kwam het echter nog nooit, al komt daar binnenkort misschien verandering in.