Gent moet vrezen voor vertrek van sterkhouder: Ik zal dat overwegen

Gent moet vrezen voor vertrek van sterkhouder: "Ik zal dat overwegen"

24-05-2016 12:40
1

De Gouden Schoen heeft hij gewonnen, maar Profvoetballer van het jaar werd Sven Kums niet. De middenvelder van Gent eindigde derde. Mogelijk ook de laatste keer dat hij bij de genomineerden staat. De kans is groot dat hij naar het buitenland trekt.

De geruchten over een vertrek van Kums doen al een tijdje de ronde. De middenvelder zou enkele buitenlandse clubs hebben gecharmeerd. Onder meer Sevilla is geïnteresseerd. Tot een transfer kwam het nog niet. Al staat de middenvelder wel open voor een nieuw avontuur. "Ik zit goed bij AA Gent, maar ik ben op de leeftijd dat als er een mooie ploeg komt en ik me kan verbeteren, ik dat zal overwegen", verklapt hij aan Het Nieuwsblad.

Bij Gent zullen ze het niet graag horen. De aanvoerder is een belangrijk onderdeel in het team van Hein Vanhaezebrouck. Vorig seizoen werden De Buffalo's dankzij een sterke Kums nog landskampioen. Dit seizoen kampte hij na de winterstop met enkele kwaaltjes, dat was ook aan het spel van Gent te zien. Als Kums vertrekt, zullen ze bij Gent opnieuw moeten bouwen.