Komt nieuwe centrumspits van Anderlecht uit Zuid-Amerika?

Komt nieuwe centrumspits van Anderlecht uit Zuid-Amerika?

24-05-2016 12:37

Anderlecht verliest deze zomer minstens één spits: de huurovereenkomst van Imoh Ezekiel loopt af. Ook Idrissa Sylla zou kunnen vertrekken, en dus zoekt Anderlecht naar een vervanger. Die zou wel eens uit Zuid-Amerika kunnen komen.

La Capitale weet namelijk dat Anderlecht voluit wil scouten op de Zuid-Amerikaanse markt om een nieuwe spits te vinden. Stefano Okaka maakte dit seizoen dan wel 14 doelpunten, maar toch oogst hij heel wat kritiek. Vooral in het samenspel laat de Italiaan te wensen over, mogelijk kan een te duchten concurrent Okaka richting zijn topniveau stuwen.

Anderlecht kwam in Zuid-Amerika al de Colombianen Vladimir Hernandez en Guillermo Celis op het spoor, maar geen van beide spelers kan centraal in de spits spelen. Hernandez is een flankaanvaller, Celis is een middenvelder. Met Aaron Leya Iseka heeft Anderlecht nog een jonge centrumspits uit eigen jeugd als extra alternatief, maar hij was dit seizoen lang out met een blessure. De kans dat hij volgend seizoen veel speelminuten krijgt bij Anderlecht is dus klein.