De Condé geeft onverwachte pluim aan Bizot: Chapeau voor Marco

De Condé geeft onverwachte pluim aan Bizot: "Chapeau voor Marco"

24-05-2016 12:22
1

Staat Marco Bizot volgend seizoen nog tussen de palen bij Racing Genk? Aardig wat fans schreeuwen om een nieuwe doelman, maar technisch directeur Dimitri De Condé wil de rust bewaren.

Bizot liet zich in de Play-Offs niet van zijn beste kant zien, maar er is geen reden tot paniek. "Een keepersprobleem? Met keepers is het altijd een heel speciale situatie. Marco komt van heel ver, we hebben hem vorig jaar binnengehaald en hij moest knokken tegen Laszlo Köteles. Dat is een icoon, en hij is zeker ook verdienstelijk. Toch is Marco de nummer één geworden", aldus De Condé op TV Limburg.

Hij vindt dat Bizot zich goed heeft herpakt na zijn kapitale blunder tegen Genk. "Ik kan alleen maar zeggen aan Marco: chapeau. Hij heeft er zich toch overheengezet na de match tegen Anderlecht. Als je de hele pers over je krijgt, dan is dat niet evident".

Of Racing Genk al dan niet een keeper haalt is niet duidelijk. "Wij zijn de gesprekken met de keepers opgestart, we gaan dat bekijken in de volgende weken. Ik ga daar nog geen besluit aan vasthangen."