'Anderlecht loopt blauwtje bij ex-bondscoach van Italië'

'Anderlecht loopt blauwtje bij ex-bondscoach van Italië'

24-05-2016 11:45
3

Anderlecht moet volgend seizoen opnieuw vol voor de titel gaan, en daarom mikt het op een topcoach om Besnik Hasi te vervangen. Die topcoach zal in ieder geval niet Cesare Prandelli zijn.

Het Laatste Nieuws weet dat Prandelli op het lijstje stond van Anderlecht, maar de Italiaanse coach ziet een avontuur bij Anderlecht helemaal niet zitten. Gelukkig voor Anderlecht heeft het heel wat namen op het lijstje staan. Het zou al gepraat hebben met Morten Olsen, verder worden ook Hein Vanhaezebrouck, Frank Vercauteren en zelfs Racing Genk-trainer Peter Maes genoemd als mogelijke pistes.

Prandelli is momenteel een vrije coach, maar door zijn impressionante palmares is hij toch moeilijk haalbaar. De 58-jarige trainer was eerder al coach van onder meer AS Roma, Fiorentina, de nationale ploeg van Italië en Galatasaray. In 2014 werd hij daar al na vier maanden ontslagen, vlak na een 2-0 nederlaag tegen...Anderlecht. Sindsdien zit Prandelli zonder club, maar toch maakt Anderlecht geen schijn van kans om hem binnen te halen.