'Anderlecht heeft eerste gesprek met buitenlandse topcoach'

'Anderlecht heeft eerste gesprek met buitenlandse topcoach'

24-05-2016 11:15
6

Besnik Hasi lijkt geen toekomst meer te hebben in het Astridpark, en dus kloppen er andere coaches op de deur. Letterlijk zelfs, want het bestuur van Anderlecht zou afgelopen vrijdag al een verkennend gesprek hebben gehad met Morten Olsen.

Sudpresse weet dat Olsen de enige trainer is waar het bestuur al daadwerkelijk mee heeft gepraat. De 66-jarige trainer verraste vriend en vijand door liefst 16 jaar trainer te zijn van de Deense nationale ploeg, daarmee was hij tot zijn ontslag de langst regerende bondscoach van Europa. Daarvoor was hij al actief bij Brondby, FC Köln en Ajax, bij Brondby pakte hij twee keer de landstitel.

Olsen is sowieso kind aan huis bij Anderlecht, hij speelde er van 1980 tot 1986. In 1983 pakte hij er zelfs de UEFA Cup. De Deen is dus in ieder geval populair bij de supporters van Anderlecht, die hem sowieso veel krediet zullen geven. Toch is het maar de vraag of Anderlecht echt tot een akkoord wil komen met Olsen, of hem enkel op de koffie heeft gevraagd om zijn advies in te winnen.