Anderlecht gunde Coucke geen straffe stunt op Gala

Anderlecht gunde Coucke geen straffe stunt op Gala

24-05-2016 07:48
2

De transfer van Silvio Proto naar KV Oostende is op enkele details na in kannen en kruiken, zo melden verschillende media. Voor de doelman ligt er een contract klaar tot 2020. Het is enkel wachten op de officiële bevestiging. Coucke wilde Proto maandag op het Gala van de Profvoetballer met veel bombarie voorstellen, maar Anderlecht lag dwars.

Maandagochtend legde Proto met succes zijn medische testen af bij de Kustploeg. Anderlecht liet eerder al weten mee te willen werken aan een gratis transfer, als dank voor bewezen diensten. Coucke wilde hem graag op het Gala voorstellen, in het bijzijn van alle camera's, maar dat was buiten paars-wit gerekend.

Manager Luc Devroe nam nog contact op met Herman Van Holsbeeck om de vrijgave van Proto te bespreken, maar de kustjongens vingen bot. "We gaan alles rustig afhandelen", stelt Coucke in Het Nieuwsblad. "Over enkele weken communiceren we dan."

De vraag is wat Oostende met Didier Ovono doet als Proto komt. "Ik ben bereid om te strijden voor mijn plaats", liet de Gabonees alvast met de glimlach weten aan Proto. De twee gingen ook samen op de foto.