VoetbalPrimeur Elftal van het jaar: de beste transfers

VoetbalPrimeur Elftal van het jaar: de beste transfers

24-05-2016 10:00

Het seizoen in de Jupiler Pro League zit erop. Tijd om de transfers van het voorbije seizoen eens onder de loep te nemen. Welke clubs hebben goede zaken gedaan? VoetbalPrimeur.be stelt een elftal op de met de beste transfer van het afgelopen seizoen.

Doelman - Ludovic Butelle (Club Brugge)
De 33-jarige doelman kwam tijdens de wintermercato over van het Franse Angers. Butelle verwees Sébastien Bruzzese meteen naar de bank, werpte zich op als een echter leider en hielp Club Brugge met enkele instrumentale reddingen aan de titel.

Rechtsachter - Brecht Capon (KV Oostende)
Capon werd na lang aandringen van de nieuwe KV Oostende-coach Yves Vanderhaeghe overgenomen van KV Kortrijk. Dat zullen ze zich aan de kust niet beklaagd hebben. Het jeugdproduct van Club Brugge veroverde meteen een basisplaats en speelde een zeer sterk seizoen.

Centrale verdediger - Sébastien Dewaest (Racing Genk)
Na het de transfer van Kara Mbodji naar RSC Anderlecht wou Racing Genk-trainer Peter Maes liever een goed voetballende verdediger. De Limburgers kozen echter voor de kopbalsterke Dewaest van Charleroi. Vormde een sterk centraal duo met Kabasele.

Centrale verdediger - Milos Kosanovic (Standard Luik)
De Serviër verhuisde in januari van KV Mechelen naar Standard. Verdediger met een fluwelen linkervoet die geregeld scoort op vrije trap. De Rouches zullen nog veel plezier beleven aan Kosanovic.

Centrale verdediger - Ivan Obradovic (RSC Anderlecht)
Kwam naar Anderlecht als opvolger van Fabrice N’Sakala en kon meteen overtuigen met een paar sterke prestaties. Viel echter snel uit met een kruisbandletsel en zal pas volgend seizoen opnieuw tussen de lijnen staan.

Centrale middenvelder - Thibault Moulin (Waasland-Beveren)
De onbekende Fransman kwam vorige zomer over van Clermont Foot naar Waasland-Beveren. Was meteen één van de drijvende krachten op het Waaslandse middenveld. Staat nadrukkelijk in de belangstelling van landskampioen Club Brugge.

Centrale middenvelder - Kevin Vandendriessche (KV Oostende)
De Fransman die overkwam van Moeskroen wordt bij KV Oostende enorm gewaardeerd door zijn enorm loopvermogen en zijn ontelbare infiltraties. Begon het seizoen op de bank, maar wist al snel een basisplek te veroveren.

Rechtsbuiten - Mathieu Dossevi (Standard Luik)
De Franse dribbelkont kwam vorige zomer op huurbasis over van het Griekse Olympiakos Piraeus. Na een knappe eerste seizoenshelft beslisten de Rouches in januari al de aankoopoptie te lichten. Met zijn actieradius één van de lichtpunten bij Standard dit seizoen.

Aanvallende middenvelder - Hans Vanaken (Club Brugge)
De toptransfer van Club Brugge vorige zomer. Vanaken moest de vervanger worden van Victor Vazquez, maar die geraakte niet weg bij Club. Voelde zich bevrijd toen de Spanjaard in januari dan toch andere oorden opzocht. Stuwde zijn ploeg naar de titel met enkele fantastische wedstrijden in Play-Off 1.

Linksbuiten - Leon Bailey (Racing Genk)
Na veel gepalaver tekende de Jamaicaan vorige zomer een contract voor drie seizoenen bij Racing Genk. Viel meteen op door zijn snelheid en dribbelkunsten. Bailey kon zijn topniveau geen volledig jaar aanhouden, maar gezien zijn leeftijd valt dat helemaal te begrijpen.

Centrumspits - Jérémy Perbet (Charleroi)
De Franse goalgetter toonde dit seizoen opnieuw zijn neus voor doelpunten. Na een gefaald avontuur in Turkije belandde Perbet vorige zomer opnieuw in Charleroi. Werd topschutter van de Jupiler Pro League met 22 doelpunten.

Welke transfer vond jij dit seizoen de beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!