Van Holsbeeck onder de VoetbalPrimeur-loep: zijn slechtste elf transfers

Van Holsbeeck onder de VoetbalPrimeur-loep: zijn slechtste elf transfers

24-05-2016 14:15
5

Anderlecht greep voor het tweede seizoen langs de titel. Heel wat fans richten hun boze pijlen op Herman Van Holsbeeck. Ze nemen het transferbeleid van de manager op de korrel. Niet helemaal onbegrijpelijk, want de manager van Anderlecht schoot nog al wat kemels.

In 2003 kwam Van Holsbeeck onder de vleugels van Michel Verschueren bij Anderlecht terecht. Sinds 2004 is hij alleen verantwoordelijk voor de transfers van Anderlecht. Regelmatig zat er een mindere god bij. VoetbalPrimeur.be koos voor 4-3-3-opstelling. Op elk positie kiezen we voor de meest tegenvallende speler.

Doelman - Thomas Kaminski (Beerschot AC)
Anderlecht moest en zou de strijd om Thomas Kaminski winnen. Dat deed het ook, maar dat was achteraf niet zo handig. In tegenstelling tot andere talenten zoals Michael Cordier had Kaminski het moeilijk om tweede viool te spelen. Kaminski wilde spelen, maar had Proto voor zich. Dat leidde tot de nodige confrontaties.

Rechtsachter – Laurent Delorge (Lierse)
Van Holsbeeck nam Delorge over van zijn ex-club Lierse. Dat had ie beter niet gedaan, want zijn periode bij Lierse achtervolgde Delorge in Brussel. Hij werd in verband gebracht met de zaak Zheyun Ye. Een omkoopschandaal konden ze in Brussel missen. Delorge werd al na één seizoen gedumpt. Ja, ook Nemanja Rnić had hier gerust kunnen staan als rechtsachter.

Centrale verdediger - Max von Schlebrügge (Hammarby IF) 
Anderlecht hoopte met de 29-jarige von Schlebrügge ervaring binnen te halen. Helaas, bij zijn komst ging het vooral over het feit dat de Zweed de achterneef is van de Amerikaanse actrice Uma Thurman. Terugkijkend is dat ook het enige wat we ons van von Schlebrügge nog kunnen heugen. 

Centrale verdediger - Samuel (Werder Bremen)
Samuel Firmino de Jesus kortweg Samuel speelde voor Anderlecht bij Werder Bremen. In Brussel bakte de verdediger er niks van. In zijn eerste wedstrijd maakte hij een eigen doelpunt en liet later zijn mannetje lopen, waardoor Anderlecht verloor. Kon ook daarna ook nooit overtuigen. Zijn contract werd al snel ontbonden. Viel voor op door zijn lengte (1m90) en hoe moeilijk hij zijn eigen lichaam onder controle had.

Linksachter – Triguinho (AD São Caetano)
Op de linksachter kunnen we niemand anders nemen dan Triguinho. Tri wie? Triguinho, een Braziliaanse back die op een blauwe maandag nog eens mocht meetrainen bij Barcelona, maar bij Anderlecht enkel door zijn mooie naam wordt herinnerd.

Centrale middenvelder – Paul Taylor (RRFC Montegnée)
Midden december 2009 schoot Van Holsbeeck ‘de hoofdvogel’ af. Uit de Belgische Vierde Klasse haalde hij Taylor weg bij RRFC Montegnée. Anderlecht wilde hem meteen verhuren aan Sporting Charleroi. Dat ging niet. De Engelsman was al te vaak in die periode van club veranderd. Anderlecht liet daarom het contract ontbinden. Zodoende kon Taylor toch naar het Zwarte Land trekken. De bedoeling was dat hij nadien terugkeerde naar Brussel. Dat kwam er niet van. Bij Charleroi zakte Taylor compleet door de ‘Eerste Klasse-mand’.

Centrale middenvelder - Cristian Leiva (CA Banfield)
In de zomer van 2006/2007 was Van Holsbeeck meester op de transfermarkt. Hij haalde onder meer Mbark Boussoufa, Lucas Biglia en Ahmed Hassan. Toch schoot hij die zomer één keer serieus mis met Leiva. Verder dan vijf matchen bij Anderlecht en een transfer naar Charleroi kwam El Negro in ons land niet.

Middenvelder – Marius Mitu (Lierse)
Kwam net zoals Delorge over van Lierse en werd ook in verband gebracht met de omkoopaffaire op het Lisp. Kon zich door de concurrentie niet doorzetten. Speelde minder dan een handvol wedstrijden in het shirt van Anderlecht en kreeg samen met Delorge op 17 februari 2006 zijn ontslag.

Linksbuiten - Christophe Grégoire (Royal Excelsior Moeskroen)
De 24-jarige Grégoire maakte furore bij Royal Excelsior Moeskroen onder Hugo Broos. Toen Broos ging werken in het Astridpark mocht Grégoire even later ook naar Brussel verhuizen. Geen succes. Hij tekende in de winter voor 3,5 jaar, maar vertrok in de zomer al via de achterdeur naar AA Gent.

Centrumaanvaller - Dmitri Bulykin (Bayer Leverkusen)
Aan mislukte centrumaanvallers in Brussel geen gebrek. Denken we maar Grégory Pujol, Pablo Chavarría, Dalibor Veselinović, … Toch kiezen we uiteindelijk voor Dmitri Bulykin. Van Holsbeeck stelde, toen hij voor de Rus één miljoen euro op tafel legde, dat hij meerdere keren aan het werk gezien had. Een leugen bleek achteraf. Bij zijn debuut scoorde Boelykin met geluk twee keer. In zijn volgende negen matchen trof hij nog amper één keer raak. Opvallend: later in Nederland slaagde de aanvaller wel. 

Rechtsbuiten - Ronald Vargas (Club Brugge)
Kwam geblesseerd over van Club Brugge. Verliet geblesseerd Anderlecht. Was tussendoor: geblesseerd. Kostenplaatje: 2,5 miljoen euro. Conclusie: Vargas bij Anderlecht was pijnlijk.

Wie vond jij de slechtste transfer van Van Holsbeeck bij Anderlecht? Of mis je iemand in ons elftal? Laat het weten onder dit artikel!

Lees ookVan Holsbeeck onder de VoetbalPrimeur loep: zijn beste elf transfers