Van Gaal definitief op straat gezet: Ik ben heel erg teleurgesteld

Van Gaal definitief op straat gezet: "Ik ben heel erg teleurgesteld"

23-05-2016 21:52

Louis van Gaal is niet langer manager van Manchester United. Maandagavond maakte de club zijn definitieve vertrek bekend. Van Gaal reageert teleurgesteld op zijn ontslag.

Van Gaal had op Old Trafford nog een driejarige verbintenis. "Ik ben heel erg teleurgesteld dat ik ons driejarenplan niet kan voltooien. Ik ben van mening dat er een stevig fundament ligt om grote successen te boeken", zegt Van Gaal op de website van zijn oud-werkgever.

De ontslagen manager neemt met de FA Cup-winst afscheid. "Ik hoop dat dit een opstapje is naar meer. Ik ben trots dat ik Manchester hierbij geholpen heb. Ik heb in mijn carrière twintig prijzen gewonnen waarvan de FA Cup een van de meest bijzondere is."

Tot slot bedankt Van Gaal Manchester United. "Ik wens de club het beste voor volgend seizoen. Het is een eer geweest om hier te werken. Het is bijzonder dat er zoveel jonge spelers zijn doorgebroken. Ik hou de ontwikkelingen van deze spelers in de gaten. Ik bedank de eigenaren en het bestuur voor de kans om bij deze club te werken."