Anderlecht moet grote kuis houden in alle geledingen van de club

"Anderlecht moet grote kuis houden in alle geledingen van de club"

23-05-2016 16:41
2

Anderlecht eindigde dit seizoen als tweede in de Jupiler Pro League. Op zich is dit geen slecht resultaat. Maar de club lijkt haar identiteit verloren te zijn geraakt. De coach staat ter discussie, de spelers kregen veel kritiek en de relatie met de fans is verzuurd. 

Volgens analist Alexandre Teklak moet er heel wat gebeuren bij Anderlecht. "De club moet grote kuis houden binnen alle geledingen. De bestuurders moeten ook bezuinigen op het budget. Zij hebben veel te veel betaald aan de spelers. Zij moeten ook een goede screening doen van potentiële nieuwe spelers. De hele filosofie van de club moet in vraag gesteld worden", klinkt het in La Dernière Heure

"Dat gaat heel veel slachtoffers maken, maar de grote veranderingen moeten er gewoon komen", gaat Teklak verder. "De structuren moeten verbeteren en de scouting moet een cruciale rol krijgen. Bovendien moet er een ook directe lijn komen van de jeugdacademie naar de eerste ploeg. Maar belangrijk is ook dat de volgende coach geen controversiële figuur wordt."