Floptransfer van Westerlo gelooft dat hij het voorbeeld van Courtois kan volgen

Floptransfer van Westerlo gelooft dat hij het voorbeeld van Courtois kan volgen

23-05-2016 14:53

Westerlo kon zich eind maart verzekeren van behoud in Eerste Klasse A. De Letse spits Eduards Visnakovs kende zo ook al snel aan einde aan zijn eerste seizoen. Hij kent het systeem van de Play-Offs niet zo goed, maar is blij om in België te voetballen.

"Het is duidelijk dat in België alles beter is: het leven, het perspectief en het niveau van het kampioenschap", vertelt hij aan Sportacentrs.com. "AA Gent behaalde dit jaar de achtste finales van de Champions League, Anderlecht en Club Brugge hebben ook een goed team en de rest is eigenlijk aan elkaar gewaagd. Wij vochten dit seizoen voor het behoud, maar volgend seizoen kunnen we gerust in het midden eindigen."

De Let heeft ook al serieuze toekomstplannen gemaakt. "Enkele jaren geleden ging Thibaut Courtois van Genk naar Atlético Madrid. Hij speelde ook in het Belgisch kampioenschap en zo zijn er nog voorbeelden! Het hangt allemaal van mezelf af", aldus Visnakovs. Een groot succes werd hij nog niet. Hij speelde achttien wedstrijden voor de Kemphanen en kon daarin vier keer scoren.