Club Brugge heeft met Diaby de scorende opvolger van Bacca gevonden

Club Brugge heeft met Diaby de scorende opvolger van Bacca gevonden

23-05-2016 13:19

Het seizoen voor Aboulday Diaby zit erop. De spits van Club Brugge kon tegen KV Oostende nog één keertje scoren. Daarmee staat zijn teller dit seizoen op twintig doelpunten. Diaby lijkt zo al één van de beste transfers van de laatste jaren te zijn.

In totaal scoorde de Malinees twintig doelpunten voor Club Brugge. Afgelopen zondag scoorde hij zijn zestiende competitietreffer voor Blauw-Zwart. Daarnaast was hij in de Beker ook goed voor vier doelpunten. Enkel Europees kon hij niet scoren. Met zijn twintig doelpunten is hij de meest productieve spits bij Club sinds het vertrek van Carlos Bacca.

Bacca vertrok na het seizoen 2012-2013 bij Club Brugge. Hij ging richting het Spaanse Sevilla. Met 25 doelpunten in de competitie en drie in de Europa League was hij één van de beste spitsen ooit in het Blauw-Zwarte tenue. De spitsen die volgden deden het een pak minder.

Het Laatste Nieuws keek naar de spitsen die de Colombiaan opvolgden. Enkel Tom De Sutter (zeventien doelpunten in '13-'14) en middenvelder Lior Refaelov (achttien doelpunten in '14-'15) kwamen in de buurt. Maar Diaby deed het dus nog beter. Een knappe statistiek, die hij beloond zag worden met een titel.