Genk-trainer positief ondanks missen derde plaats: ''Positieve balans

Genk-trainer positief ondanks missen derde plaats: ''Positieve balans"

22-05-2016 18:18

Racing Genk slaagde er zondagmiddag niet in om AA Gent van de derde plaats te stoten. De ploeg van Peter Maes kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel en moet als nummer vier tegen Charleroi gaan strijden om het laatste Europese ticket. Ondanks het mislopen van plek drie was Maes positief na de match.

Maes maakte tegenover de aanwezige pers de balans op en was content met de prestaties van zijn team. "Als we naar de tien wedstrijden in Play-off I kijken, dan hebben we er vijf gewonnen en drie gelijk gespeeld. Dan kan je als coach alleen maar tevreden zijn dat je een heel mooi parcours hebt afgelegd."

De coach wil daarom gelijk vooruitkijken naar de confrontatie met Charleroi, de winnaar van Play-Off 2. "Dat we die derde plaats niet halen, moeten we accepteren. We moeten nu focussen op de twee wedstrijden tegen Charleroi. Zij vertrekken vanuit een positieve boost en wij hebben een slecht gevoel. Dat zullen we de komende dagen weer moeten opkrikken'', aldus Maes.

Tot slot gaf Maes zijn analyse van de match tegen Gent en vond ondanks alle inzet wat minpunten bij zijn team. "De spelers hebben alles gegeven, maar we hebben iets te weinig momenten gehad. Wanneer die momenten er waren, waren we onzuiver in onze passing en konden we de rust niet houden. We moesten ons aanpassen aan de tegenstander, omdat we in balbezit te weinig mensen rond de bal hadden."