Kampioen Club Brugge sluit seizoen af met gelijkspel tegen Oostende

22-05-2016 16:16

Landskampioen Club Brugge heeft zijn seizoen afgesloten met een gelijkspel tegen KV Oostende. Club-topschutter Abdoulay Diaby bracht zijn ploeg op voorsprong, maar Gohi Bi Cyriac trok de bordjes weer gelijk. Na de treffer van Laurens De Bock vijf minuten voor tijd dacht Club dat de overwinning binnen was. Michiel Jonckheere scoorde niet veel later echter de gelijkmaker.

De landskampioen begon als een wervelwind aan de wedstrijd en liet Oostende achter de bal lopen. Na zeven minuten stuurde Vanaken Diaby op weg naar zijn zestiende competitiedoelpunt. Club ging door op zijn elan. Een schot van Izquierdo zoefde echter naast de verste paal. Oostende kon pas na een kwartiertje reageren. Berrier bediende El Ghanassy, maar die prikte de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Club liet het tempo zakken en Oostende kwam beter in de wedstrijd. Musona en Vandendriessche misten echter de kleine kansjes en beide ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand. De tweede helft begon met een domper voor Club Brugge én de Rode Duivels. Rechtsachter Thomas Meunier greep met een pijnlijke grimas naar het dijbeen en moest naar de kant. Davy De Fauw kwam in zijn plaats.

Club leek van slag en daar kon KV Oostende van profiteren. Invaller Cyriac kon Oostende met zijn veertiende competitiedoelpunt weer op gelijke hoogte brengen op aangeven van die andere invaller Jonckheere. Onder impuls van de thuissupporters nam Club opnieuw het heft in handen. De Fauw miste echter onbegrijpelijk een opgelegde kans.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, tot Laurens De Bock een assist van alweer Vanaken kon verzilveren. Club dacht dat de buit binnen was, maar dat was zonder Jonckheere gerekend. Hij zette in de blessuretijd de 2-2 eindstand op het scorebord.