'Toptransfer van Oostende' heeft veel ambitie: ''Op termijn Rode Duivel worden''

'Toptransfer van Oostende' heeft veel ambitie: ''Op termijn Rode Duivel worden''

20-05-2016 10:00

KV Oostende zorgde donderdag voor een spraakmakende transfer door Mathias Bossaerts te presenteren als nieuwste aanwinst. Onze 19-jarige landgenoot komt transfervrij over van de beloften van Manchester City.  'De nieuwe Kompany' reageert verheugd op zijn transfer.

Bossaerts verliet op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Anderlecht voor een avontuur in Engeland. Bij topclub Manchester City maakte hij echter nooit zijn debuut voor de eerste ploeg. Spijt van zijn vier seizoenen bij City heeft hij echter niet. Bossaerts vond het vooral tijd om meer aan spelen toe te komen, zo laat hij de verdediger weten aan Het Nieuwsblad.

''Na één jaar ­City werd ik op mijn zestiende al doorgeschoven naar de U21. Ik werd er kapitein, maar sukkelde ook met blessures. Ook dit seizoen. Toch ben ik fysiek en mentaal heel sterk geworden. Het niveau bij de City-beloften was erg hoog, maar nu vond ik het tijd om in eigen land voor een ambitieuze eersteklasser te voetballen'', aldus Bossaerts.

De jongeling hoopt in de Jupiler Pro League door te breken. Marc Coucke, de sterke man bij Oostende, ziet in hem een toekomstige Rode Duivel. Bossaerts moet echter zijn debuut nog maken voor de U21 dus focust zich daar eerst op. ''Dat is mijn doel voor volgend seizoen. En ooit zou het mooi zijn om aan de zijde van Jason Denayer bij de Rode Duivels te spelen. We waren vrienden bij Manchester City.''