Potentiële Rode Duivel kiest mogelijk voor Congo

Potentiële Rode Duivel kiest mogelijk voor Congo

19-05-2016 17:40
1

Björn Engels moest met een spierscheur afzeggen voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk. De spoeling in de verdeding van Marc Wilmots wordt stilaan wel heel dun. Christian Kabasele zou een optie kunnen zijn in de toekomst, maar de verdediger kiest mogelijk voor Congo.

De 25-jarige Kabasele speelde een knap seizoen bij KRC Genk en kan rekenen op heel wat buitenlandse interesse. Kenners zien in hem zelfs een toekomstige Rode Duivel. Hij maakte al kans om mee te gaan naar het EK in Frankrijk, maar is er uiteindelijk niet bij. Dat kan bondscoach Marc Wilmots misschien zuur opbreken, want de verdediger kan ook uitkomen voor Congo.

Dat is ook de Congolese Bondscoach, Florent Ibenge, niet ontgaan. Hij heeft Kabasele immers opgeroepen voor de interlands tegen Roemenië, Egypte en Madagascar. Die laatste partij is een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup. Als Kabasele daarin meespeelt, mag hij niet meer uitkomen voor België. Het is nog niet geweten of de Genk-speler al een beslissing genomen heeft.