Oude bekende over Izquierdo: In het begin wou hij alleen maar in doel staan

Oude bekende over Izquierdo: "In het begin wou hij alleen maar in doel staan"

18-05-2016 17:26

José Izquierdo is één van dé bepalende spelers voor de titel van Club Brugge geweest. Zijn makelaar William Londoño nam He Laatste Nieuws mee naar Izquierdo's thuishaven Medellin. "José is een karaktertje, hoor. Een persoonlijkheid."

"Toen hij op zijn vijf jaar aan zijn schoolperiode begon, gaf ik hem een tennisracket cadeau. Voetbal is veel te zwaar voor het lichaam, dus ik had liever dat hij ging tennissen", zegt Jovita,  zijn moeder. Maar voetballen was het tijdverdrijf bij uitstek voor Izquierdo. De tennisballen vonden al snel de weg naar zijn voeten. "Hij maakte thuis van alles een voetbal. Van sokken, propjes papier tot zelfs steenkool. Alles was goed om toch maar te kunnen voetballen."

Zijn sportleerkracht Wilson Sepulveda zegt dat het ook in het voetbal anders had kunnen lopen. "In het begin wou hij alleen maar in doel staan. Geen idee waarom, maar lang duurde dat niet. Daarna was doelpunten maken nog het enige wat telde." 

Inzicht had Izquierdo al van kindsbeen af, volgens Sepúlveda. "Dat zag je in het spel 'Metegol' dat we af en toe speelden. Het maakt niet uit met hoeveel spelers je het speelt, maar er is wel slechts één keeper die ieder voor zich moet verschalken. Wanneer de doelman de bal uitgooide, stormde iedereen er meteen naartoe. Iedereen behalve José, want hij wist dat hij meer kans maakte als hij dichter bij het doel op de bal wachtte."