Vazquez geeft échte reden achter vertrek: Ik was niet meer zo gemotiveerd

Vazquez geeft échte reden achter vertrek: "Ik was niet meer zo gemotiveerd"

18-05-2016 11:21

Victor Vazquez moest lijdzaam toezien hoe Club Brugge zonder hem de titel vierde, maar ongelukkig is hij niet. Sport/Voetbalmagazine zocht hem op in Mexico en zag een zeer ontspannen Catalaan, die nood had aan een nieuwe wind.

Opmerkelijk: Vazquez geeft toe dat hij zijn motivatie bij Club Brugge een beetje kwijt was. "Ik voelde dat ik niet meer zo gemotiveerd was als vroeger. Minder goesting, meer routine. Ik was wat verzadigd. Ik sprak daar met Michel over, zei hem dat ik me nog helemaal gaf op het veld, maar niet dezelfde motivatie meer had. Michel begreep dat en vond dat het goed was dat ik vertrok, om te groeien als voetballer. Maar hij waarschuwde mij ook dat dat ik niet zomaar moest vertrekken om te vertrekken, dat ik vooral een goede beslissing moest nemen."

Vazquez krijgt in Mexico een grote zak geld, maar dat interesseert hem eigenlijk niet. "Meer dan het geld wilde ik verandering. Ik heb nu inderdaad een beter contract dan in België, maar met geld hou ik me pas bezig wanneer mijn contract hier afloopt en ik nog twee, drie jaar van mijn carrière heb. Ik heb aanbiedingen gehad uit China, maar dat interesseerde me nu niet. En er waren ook clubs uit Spanje geïnteresseerd, maar die konden mijn salaris of mijn transfer niet betalen."