Genk geeft signaal aan geïnteresseerde ploegen: Hij is niet voor niks te koop

Genk geeft signaal aan geïnteresseerde ploegen: "Hij is niet voor niks te koop"

18-05-2016 08:47

Leon Bailey zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw contract bij KRC Genk. Hij blijft tot 2020 verbonden aan de club. Er waren nochtans wat zorgen over de Jamaicaan. Genk deed er echter alles aan om een contractverlenging te realiseren.

Exacte cijfers zijn niet geweten, maar het staat wel vast dat Bailey een serieuze loonsverhoging heeft gekregen. "Als je zijn leeftijd in ogenschouw neemt, kan je stellen dat hij naar Belgische normen een goed contract heeft. Niet extreem, die financiële ruimte hebben we in Genk niet. Maar wel conform de prestaties die hij dit seizoen geleverd heeft", zegt technisch directeur Dimitri De Condé in Het Belang van Limburg.

"Leon heeft dit zelf verdiend. Als hij in de toekomst nog een stap hoger kan zetten, gaan we misschien terechtkomen bij bedragen die niet meer aan Genk besteed zijn. Maar zo ver zijn we nog niet. Leon beseft zelf heel goed dat hij nog stappen vooruit moet zetten. Het zou trouwens maar erg zijn, als dat op 18-jarige leeftijd niet het geval was."

Geïnteresseerde ploegen
Met het nieuwe contract komt Genk ook met een signaal voor geïnteresseerde ploegen. Onder meer Ajax, Dortmund, Chelsea en Leicester volgen hem van nabij op. "Zij weten nu allemaal dat Leon niet voor niks te koop is.”

Een vaste afkoopsom staat ook niet in het contract. "Neen. Als we dat wel zouden doen, zouden we daar misschien achteraf spijt van krijgen. Wij, als club, willen de touwtjes zelf stevig in handen houden. Wij bepalen de transferprijs. Natuurlijk hebben we daar een idee over. Maar daar gaan we niet over communiceren."