Everton-scout begrijpt interesse in Engels: 'Hij past in het profiel'

Everton-scout begrijpt interesse in Engels: 'Hij past in het profiel'

18-05-2016 08:40

Club Brugge is na elf jaar wachten nog eens kampioen geworden. Daar heeft Blauw-Zwart onder meer Björn Engels voor te danken. De verdediger was één van de sterkhouders bij Club Brugge. Dat heeft hem ook in de etalage gezet.

De sterke verdediger wordt al genoemd bij verschillende Engelse clubs. Onder meer Everton zou hem al gescout hebben. Andy De Smet, scout van Everton, geeft zijn mening over Engels. "Hij is in elk geval een centrale verdediger met heel wat kwaliteiten in de opbouw van achteren uit, dus in die zin past het profiel van Björn daar wel in", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

"Nu, alle Engelse clubs volgen heel veel jonge spelers langdurig en intensief om hun potentie en groeimarge juist te kunnen inschatten. Dus het is niet omdat een makelaar in de pers gooit dat een scout van een Premier Leagueclub al vaak in de tribune zat dat een transfer nakend is", tempert hij de verwachtingen toch nog.

Engels zou niet de eerste jonge speler uit de Belgische competitie zijn die naar Engeland trekt. Eerder werden onder andere ook Chancel Mbemba, Aleksandar Mitrovic en Obbi Oularé weggehaald. Niet iedereen slaagt ook meteen in Engeland. "Er zijn er in België weinig klaar voor een Premier Leagueploeg met een typisch Engelse spelwijze", besluit hij.