Club krijgt dikke portefeuille, Champions League levert enorme som op

Club krijgt dikke portefeuille, Champions League levert enorme som op

18-05-2016 08:10

Club Brugge kroonde zich zondag tot de nieuwe landskampioen van België. Het mag zich zo ook al gaan opmaken voor Champions League-voetbal. Dat heeft ook positieve gevolgen voor de portefeuille van Blauw-Zwart.

Dankzij de titel is Club Brugge zeker van de groepsfase in de Champions League. Daarmee is het ook zeker van een pak geld. Blauw-Zwart is nu al twaalf miljoen euro rijker. Dat is de startpremie voor ploegen die in de Champions League zitten.

Daar komt ook nog drie miljoen euro TV-rechten bij. Dat meldt Het Nieuwsblad. In het "slechtste" geval moet Club de helft van die drie miljoen euro afstaan aan een andere Belgische club, maar dan moet een tweede Belgische deelnemer aan de Champions League ook die groepsfase bereiken. Geen makkelijke klus, met twee voorrondes voor de boeg.

Daar stopt het niet. Elke wedstrijd kan Club nog geld opleveren. Een gelijkspel levert 500.000 euro op, winst zelfs 1,5 miljoen euro. Het huidige werkingsbudget van Club Brugge is 37 miljoen euro (zonder transfers en eenmalige inkomsten). Een inkomenstroom van vijftien miljoen euro is dus een geweldige boost voor Blauw-Zwart.