Diaby eert overleden Sterchele: Scoren in minuut 23, het moest zo zijn

Diaby eert overleden Sterchele: "Scoren in minuut 23, het moest zo zijn"

17-05-2016 13:57

De grote uitblinker in de titelmatch van Club Brugge was Abdoulay Diaby. De Malinees scoorde twee doelpunten voor Blauw-Zwart in de 4-0 overwinning tegen RSC Anderlecht. Het eerste doelpunt had nog een extra speciaal kantje.

In minuut 23 werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Die minuut heeft al lang een speciale betekenis bij Blauw-Zwart. Dan wordt er geapplaudiseerd voor de overleden François Sterchele, die het nummer 23 droeg.  "Scoren in de 23ste minuut: het moest zo zijn", reageert Diaby in Het Laatste Nieuws.

"Ik ken het verhaal van Sterchele. Bij mijn aankomst in Brugge had ik het rugnummer 23 gevraagd. Ik speel daar al mijn hele leven mee - 't is bijgeloof - maar dat kon hier dus niet", lacht hij. "Op aanraden van mijn broer heb ik dan '10' gepakt. Het is mooi dat ik Sterchele met mijn treffer toch een beetje bij het feest kon betrekken", knipoogt de spits.

Met zijn twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de titel. "Vooraf zei iedereen me dat ik twee keer zou scoren. Vooral 'Ludo' (Butelle, red.), die naast me op de bus zit, blééf het maar herhalen. (lacht) Ik wist dat we geschiedenis konden schrijven, maar ik wilde mezelf geen druk opleggen. Ik heb de match voorbereid alsof het een oefenduel was. Het enige wat telde, was plezier maken. Dan zou die titel wel vanzelf komen, redeneerde ik. En kijk..."