OFFICIEEL: Overbodige STVV-middenvelder kiest voor tweedeklasser

OFFICIEEL: Overbodige STVV-middenvelder kiest voor tweedeklasser

17-05-2016 11:03

STVV moet voor volgend seizoen werken aan een stevige kern, en daarin is geen plaats voor de jonge Mathias Schils. Die heeft zijn conclusies getrokken en trekt naar Lommel United: dat heeft die laatste club zelf bekendgemaakt op een persvoorstelling.

De 23-jarige Hasselaar heeft nochtans meer dan 80 wedstrijden voor STVV op zijn palmares staan, maar dit seizoen kwam hij niet meer aan bod. De overgang naar Eerste Klasse was kennelijk te zwaar voor hem, en nu hij gaat hij het dus opnieuw een afdeling lager proberen. Met Lommel speelt hij volgend seizoen in de kersverse Eerste Klasse B, vanaf volgend seizoen dus het tweede niveau in het Belgische voetbal.

Schils is eigenlijk een jeugdproduct van Racing Genk, daar speelde hij liefst acht jaar in de jeugdcategorieën. Door zijn transfer naar STVV kwam hij eindelijk boven water, maar dit seizoen dus niet meer. Hij kon amper 4 basisplaatsen veroveren en kreeg ook nog 4 invalbeurten, samen goed voor een schamele 337 speelminuten. Logisch dus dat beide partijen aanstuurden op een definitieve transfer.