Er is geen enkele reden om niet te denken dat Club vertrokken is

"Er is geen enkele reden om niet te denken dat Club vertrokken is"

16-05-2016 12:51
2

Club Brugge kan eindelijk weer vieren. Na elf lange jaren gewacht te hebben, is Blauw-Zwart weer landskampioen. Het orgelpunt van jaren hard werken voor voorzitter Bart Verhaeghe. Peter Vandenbempt gelooft dat Club Brugge nu vertrokken kan zijn voor een lange succesperiode.

"Ik deel de mening van Verhaeghe als hij zegt dat Club vorig seizoen eigenlijk al helemaal terug was, met de beker, kwartfinales in de Europa League en vicekampioen. Dat was een heel goed seizoen, maar het ging na al die jaren maar om één ding: kampioen worden. Daar werd alles op beoordeeld: "weer mislukt", dat was de perceptie", vertelt Vandenbempt aan Sporza.

"Daar is Club Brugge nu wel vanaf. De kop is eraf. De structuur staat er, de ploeg is gevormd. Ik denk dat er weinig verloop zal zijn en dat bijna iedereen die Champions League wil spelen. Er is een gigantisch potentieel aan supporters. Als er over een paar jaar een nieuw stadion staat, loopt dat ook gewoon vol. Er is geen enkele reden om niet te denken dat Club vertrokken is en weer af en toe kampioen wordt. Het zal nu geen 11 jaar meer duren, denk ik", aldus de sportjournalist.