30.000 supporters zijn in het stadion beloond voor hun onvoorwaardelijke steun

"30.000 supporters zijn in het stadion beloond voor hun onvoorwaardelijke steun"

15-05-2016 23:51

Club Brugge is na elf jaar wachten erin geslaagd om de landstitel opnieuw te winnen. Na het laatste fluitsignaal barstte een volksfeest los. Er zitten nog steeds enkele duizenden supporters te feesten in de Brugse binnenstad. Ook maandag wordt er opnieuw gefeest.

"30.000 supporter zijn in het stadion beloond voor hun jarenlange onvoorwaardelijke steun", zegt woordvoerder Kirsten Willem van Club Brugge aan Belga. "Het hele seizoen trok Club als één man ten strijde, volgens de echte Brugse waarden. Het resultaat: we konden ons op twee speeldagen voor het einde al verzekeren van de titel. Er brak bij de slotminuut een groot feest voor de supporters los in het Jan Breydel", vertelt hij.

Op de site rond Jan Breydel is er nog steeds een feestje. De spelers zelf trokken naar de nachtclub "De Coulissen", die volledig werd afgehuurd door de club. Daar kunnen de spelers, hun familie en de staf zich volledig laten gaan.

Maandag is er nog een kampioenenfeest op de Mark in Brugge. Vanaf 15 uur wordt daarvan de aftrap gegeven. De spelers worden gehuldigd op het stadhuis, wat op een groot scherm te volgen zal zijn. De spelers komen dan om 16 uur vanuit de Beurshalle met een open bus richting de Markt, via Hauwerstraat, 't Zand, de Zuidzandstraat en de Steenstraat. Rond 16u30 is er de huldiging op het podium.

Programma maandag:
15u: start kampioenenfeest op de Markt in Brugge
16u: spelers rijden met open bus door stad
16u30: huldiging op het podium.

http://www.voetbalprimeur.be/nieuws/659814/vanaken-waarschuwt-cl-tegenstanders-nu-al-kunnen-prestatie-van-gent-evenaren-.html?utm_source=vpclubsectie&utm_medium=facebookclub&utm_campaign=fbclubbruggeprimeur