Mathew Ryan krijgt 'Blauwe Schoen' voor aftrap titelwedstrijd

Mathew Ryan krijgt 'Blauwe Schoen' voor aftrap titelwedstrijd

15-05-2016 15:56

Ex-speler Mat Ryan was door Club Brugge uitgenodigd voor de titelwedstrijd tussen Club en Anderlecht. De Australiër kreeg voor de wedstrijd de ‘Blauwe Schoen’ voor het seizoen 2014-2015. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste speler van de Bruggelingen.

Mathew Ryan werd voor de aftrap van Club Brugge – Anderlecht in het Jan Breydelstadion in de bloemetjes gezet door zijn voormalige werkgever. De doelman kreeg de trofee voor beste speler tijdens het seizoen 2014-2015. De 'Blauwe Schoen' werd hem overhandigd door Club-legende Raoul Lambert.

De 24-jarige Ryan kwam in 2013 naar Brugge en verdedigde gedurende twee seizoenen het doel. Zijn tweede topjaar werd bekroond met een transfer naar Valencia. De Spanjaarden legden ongeveer zeven miljoen euro op tafel voor de diensten van de doelman.

Ook ex-spelers Rune Lange en Nastja Ceh waren van de partij voor de titelwedstrijd van Club Brugge tegen Anderlecht. Zij waren erbij in 2005, toen Club Brugge voor het laatst de titel kon grijpen. Beide heren gaven de aftrap.