'Ik zou het leuk vinden moest Preud'homme bondscoach worden'

'Ik zou het leuk vinden moest Preud'homme bondscoach worden'

14-05-2016 23:12

Club Brugge kan zondag de titel winnen. Dat heeft het deels te danken aan Michel Preud'homme. De coach is een publiekslieveling geworden. Ze zien hem dan ook niet graag vertrekken bij Blauw-Zwart. Zijn dochter weet waar de toekomst van hem ligt, maar wil niets kwijt.

"Dat blijft tussen papa en mij", reageert Megan Preud'homme geheimzinnig tegenover Het Laatste Nieuws. Een mogelijke optie is de Rode Duivels coachen na het EK. Dat ziet zij ook wel zitten. "We zien wel. Ik zou het in elk geval leuk vinden moest hij bondscoach worden. Gewoon omdat ik benieuwd ben hoe hij het zou aanpakken. Bij de nationale ploeg moet je werken met internationals die allemaal voor andere clubs uitkomen en andere trainers gewend zijn. Die kan je minder goed vormen dan in clubverband. Maar voor­lopig vind ik het goed zoals het is: elke week voor een team ­supporteren: tof."

En supporteren doet ze. Komende zondag wil ze net zoals alle Club-supporters dat Blauw-Zwart de titel pakt. "Ik ben zelf zo vreselijk zenuwachtig. Ik ben ab-so-luut niet op mijn gemak voor de match. Club is wel in topvorm en de afgelopen matchen waren mooi om te zien, maar het is wel Anderlecht, hé. De druk is zó groot", aldus Megan Preud'homme.