Brugse staf wil nog een jaartje Simons: Ervan overtuigd dat hij meerwaarde is

Brugse staf wil nog een jaartje Simons: "Ervan overtuigd dat hij meerwaarde is"

14-05-2016 14:33

Hij mag dan wel al 39 jaar oud zijn, maar dat is er niet aan te zien. Timmy Simons is nog steeds een sterkhouder bij Club Brugge, dat mogelijk opnieuw een titel kan vieren. Is het zijn laatste seizoen bij Club? 

"Ik heb altijd al gezegd dat ze een vervanger voor mij moesten halen. Eén zware blessure en het kan snel gedaan zijn. Maar het zal over mijn lijk zijn, ik zal er alles aan doen om basisspeler te blijven", vertelt Simons in Het Laatste Nieuws. Het moge duidelijk zijn. Simons zou er graag nog een jaartje bijdoen. Bij Club Brugge lijken ze ook geneigd om hem dat te gunnen. Philippe Clement wil hem er graag volgend seizoen opnieuw bij.

"Voor mij moet Timmy er volgend seizoen altijd nog bij zijn. Ook al is het op die leeftijd moeilijk in te schatten hoeveel matchen hij nog zal aankunnen. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij nog een meerwaarde is", vertelt hij. "Ik ben zelf gestopt op mijn 37ste. Maar enkel omdat ik bij Club de kans kreeg om beloftetrainer te worden. Anders had ik nog een jaar doorgedaan. En dan nog, Germinal Beerschot was toch een ander niveau dan Club. Die vergelijking wil ik niet maken. Iemand als Timmy, zólang op dát niveau, zullen ze bij Club nooit meer tegenkomen", besluit hij.