Politie valt binnen bij Simons na beschuldigingen van fraude

Politie valt binnen bij Simons na beschuldigingen van fraude

14-05-2016 07:00
1

Club Brugge-speler Timmy Simons heeft deze week een onaangename verrassing gekregen. Er werd bij hem een huiszoeking gedaan, de speurders waren op zoek naar bewijzen voor fraude. 

Simons is aandeelhouder van het immokantoor Vastgoedservice, dat ervan verdacht wordt zwart geld wit te wassen. De onderzoekers doorzochten de woning van Simons in Knokke-Heist, en ook zeven andere adressen. Ook bij de ouders van Simons brachten ze een onaangekondigd bezoekje, maar er werd nergens iets concreets gevonden. Er werden dan ook geen aanhoudingen verricht. Er zijn wel nog documenten meegenomen die onderzocht moeten worden.

De zaakvoerder van Vastgoedservice is Geert Vanhoof, en hij reageert in Het Nieuwsblad. De verdenkingen zouden een wraakactie zijn van twee ontslagen werknemers. "Dit moet ophouden. We hebben een klacht ingediend wegens laster en eerroof", luidt de korte reactie van Vanhoof. Simons zelf wilde liever niet reageren op de zaak, in de aanloop naar de mogelijke titelmatch kan hij dit natuurlijk missen als kiespijn.