Perbet beslist in extremis felbevochten heenwedstrijd van Play-Off 2-finale

13-05-2016 22:24

Charleroi heeft een goede zaak gedaan in de strijd om Europees voetbal. Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd in een gelijkspel ging eindigen. Jérémy Perbet kon in de slotminuut toch voor een 1-0 stand zorgen.

Charleroi begon het gretigst aan de partij. KV Kortrijk had het moeilijk om de druk van de Charleroi-aanvallers te weerstaan. De thuisploeg kreeg in de eerste helft een pak kansen via onder meer Enes Saglik en Jérémy Perbet. Ook Sotiris kreeg een uitstekende kans, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Na de pauze werd het voetbal van beide ploegen wat zakelijker. Charleroi kreeg nog enkele kansen, maar had het moeilijk om de Kortrijkse defensie te ontwrichten. Perbet probeerde zijn doelpuntenteller aan te tikken. Daar leek hij niet in te gaan slagen, tot de laatste minuut. In extremis kon de topschutter van Charleroi zijn 21ste doelpunt van het seizoen maken. De wedstrijd eindigde op een 1-0 stand.

KV Kortrijk zal niet gelukkig zijn met het 1-0 verlies. De Kerels leken het klusje in eigen huis te mogen klaren, maar moeten nu vol aan de bak. Bij Charleroi zullen ze Perbet op hun knieën bedanken voor het late doelpunt.