Pro League wil geen 'Preud'homme-toestanden' meer voor geschorste trainers

Pro League wil geen 'Preud'homme-toestanden' meer voor geschorste trainers

13-05-2016 20:55
1

Het komende seizoen is nog niet afgelopen, maar de Pro League maakt zich al gereed voor volgend jaar. Zo komt er mogelijk een reglementswijziging voor de geschorste trainers.

De Pro League wil het onmogelijk maken voor geschorste trainers om vanuit de tribune nog instructies te kunnen doorgeven aan hun assistent. De voorbije weken kwam daar kritiek op. Bij de twee weken durende schorsing van Michel Preud'homme gaf de coach van Club Brugge toch nog instructies door aan zijn asisstent. Daar wil de Pro League nu verandering in zien.

"We willen de bondsregels wijzigen. Net als spelers die een rode kaart hebben, moeten leden van de technische staf hun schorsing effectief uitzitten. Dat wil zeggen dat trainers niet langer vanuit de tribunes kunnen coachen. We zullen dat duidelijk opnemen in de reglementen, zodat er geen enkele manier is om de nieuwe regels te omzeilen", aldus directeur-generaal Ludwig Sneyers tegenover Belga. Het voorstel wordt op 7 juni voorgelegd. Daarna volgt de beslissing.