Ryan komt zondag naar Jan Breydel voor bijzondere trofee

Ryan komt zondag naar Jan Breydel voor bijzondere trofee

13-05-2016 11:30

Of er zondag een titelviering komt in Brugge weten we niet, maar de spelers krijgen in ieder geval een mooie boost. Publiekslieveling Mathew Ryan komt speciaal uit Spanje om 'zijn' ploeg aan te moedigen, en krijgt ook nog een mooie trofee.

Ryan heeft namelijk de Blauwe Schoen gewonnen, een prijs die wordt uitgereikt door de supporters van Club Brugge. Hij werd vorig jaar al verkozen tot beste speler van het seizoen 2014/2015, maar door het drukke schema van Valencia heeft hij die prijs nooit kunnen ophalen. Zondag is het dan toch zover.

Ryan kijkt zoals iedereen uit naar de mogelijke titelmatch. "Club heeft me uitgenodigd. Ik vind het fantastisch dat ik mijn vriend Bernie Ibini en al die andere vertrouwde gezichten terug kan zien. Maar vooral dat ik hopelijk getuige ben van die lang verwachte titel. Daar duim ik toch voor. Ik zal wel nerveus zijn. Zo hard als ik hunkerde dat Club vorig jaar die titel pakte, zo wil ik nu ook dat ze absoluut kam­pioen spelen. Omdat ik met mannen als Gedoz, Izquierdo, Bolingoli, Engels en Mechele vaak contact heb via Snapchat of Instagram, heb ik het gevoel nog steeds deel uit te maken van die ploeg", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Hij hoopt vooral dat coach Michel Preud'homme helemaal losgaat. "Na een zege durft Michel zijn meest entertainende zijde tonen. Hij zou wel eens een verrassende performance kunnen geven. De coaches laten zich soms meeslepen. Aan het ontbijt na een overwinning was de tafel van de trainers vaak het luidruchtigst. Of als ze eens een vrije avond in Cookie's (een restaurant in Brugge, red.) achter de rug hadden, dan hoorden we verhalen over drankjes die in het rond vlogen. Tenminste, zo gingen de geruchten, hé. Zoals de meeste geruchten in het voetbal zijn ze wellicht niet waar."

Hoe zit het in Spanje?
Ondertussen speelt Ryan dus voor Valencia, hoewel hij er vaak op de bank moet zitten. "Ik heb geen spijt van mijn keuze. Ondanks de omstandigheden blijf ik erbij dat ik de juiste keuze maakte. Uiteraard wil ik meer spelen, maar blessures en pech, that's life. Ik heb me in een nieuw avontuur gestort, in een van de beste competities ter wereld. Ik leer een nieuwe taal. En ik heb toch 21 wedstrijden gespeeld, waarmee ik niet wil ontkennen dat dat minder is dan ik hoopte. Mijn hoofd omlaag houden, blijven werken en de vingers kruisen dat ik regelmatiger aan speelminuten kom: meer kan ik niet doen. Wie weet, als ik bij Club was gebleven had ik misschien nooit meer de kans gekregen om naar Valencia te komen."