Nilis was hopeloos verslaafd aan gokken: Ik ben heel veel geld kwijt

Nilis was hopeloos verslaafd aan gokken: "Ik ben heel veel geld kwijt"

13-05-2016 10:00

De gokverslaving van Luc Nilis, jarenlang was het niet meer dan een hardnekkig gerucht. In Het Laatste Nieuws maakt hij echter duidelijk dat hij wel degelijk heel verslaafd is geweest, en dat heeft hem hopen geld gekost.

Met zijn biografie in aantocht gaat Nilis geen taboe meer uit de weg. Zo laat hij geen spaander heel van ex-coach Eric Gerets. Nilis heeft echter nog meer lijken in de kast, en zijn verslaving is er daar één van.

"Ik investeerde in het makelaarsbureau SEM, dat evenwel failliet ging. Heusden-Zolder, waar ik technisch directeur was, bleek ook een luchtbel - ik had niets meer omhanden, en ik ging op zoek naar een nieuwe adrenaline... Ik raakte verslaafd aan kaarten", biecht Nilis op.

Nilis was er kennelijk niet zo goed in. "Ik passeerde alle cafés, eerst in Limburg, daarna op andere plekken in België - vaak na sluitingstijd. Ik verloor steeds meer geld. Mijn vrouw merkte aanvankelijk niets op, tot de rekeningen almaar leger werden... Mijn verslaving duurde een kleine drie jaar - da's lang, hoor. Ik ben veel, héél veel geld kwijtgeraakt; gelukkig niet álles."