Club die zich lang miskend voelde, heeft nu plots drie spelers in selectie

"Club die zich lang miskend voelde, heeft nu plots drie spelers in selectie"

12-05-2016 21:39

Marc Wilmots maakte donderdag zijn selectie bekend voor het komende EK. Opvallend: de bondscoach koos niet voor enkele vaste waarden. Ook Anderlecht en landskampioen AA Gent vaardigen geen international af. 

Peter 't Kint van Sport/Voetbalmagazine analyseert de selectie van Wilmots. "Er zijn op het eerste zicht twee 'slachtoffers' die misschien niet zo onverwacht zijn; twee jongens die er vier jaar altijd bij waren: Chadli en Mirallas. Ze hebben allebei een moeilijk seizoen gekend bij hun club en niet zoveel gespeeld. Er is gepraat over die situatie, ze hebben er allebei voor gekozen om bij hun club te blijven en daar moeten ze nu de gevolgen van dragen."

Club Brugge heeft plots drie internationals. En dat is wel opvallend volgens 't Kint. "Ook opmerkelijk: er zit niemand van Anderlecht of van uittredend landskampioen AA Gent bij. Wel twee spelers van de gedoodverfde nieuwe kampioen Club Brugge (Meunier en Engels) en een derde speler, De Bock, die op stand-by staat. Dus de club die zich lang miskend voelde door Wilmots, heeft nu plots drie spelers in de selectie."