Essikal zal pas volgend seizoen opnieuw kunnen spelen

Essikal zal pas volgend seizoen opnieuw kunnen spelen

11-05-2016 13:37

Karim Essikal werd tijdens de wedstrijd Zulte Waregem – RSCA Anderlecht (1-2) afgevoerd na een zwaar contact met Kara Mbodji. Een maand later is de verdediger nog steeds aan het revalideren.

Essikal liep verschillende verwondingen op. Hij had een hersenschudding en een kaakbeenbreuk. Volgens clubdokter Jana Bekaert verbetert zijn toestand. "De breuk is nog niet volledig hersteld, want daarvoor moet je minstens vier tot zes weken rekenen," zegt Bekaert aan Sport/Voetbalmagazine.

"Essikal heeft daarnaast ook evenwichtsstoornissen en volgt specifieke revalidatieoefeningen. Het is op dit moment moeilijk in te schatten wanneer hij volledig hersteld zal zijn. Met zulke letsels is dat altijd moeilijk te voorspellen", aldus Bekaert.

De 24-jarige Essikal heeft nog een contract tot 2017 bij Zulte Waregem. Algemeen Manager Eddy Cordier gelooft alvast in zijn jonge speler. "Als Essikal bij het begin van het volgende seizoen hersteld is en progressie blijft maken, zullen we in oktober zeker rond de tafel gaan zitten."