'Elf jaar is te lang, normaal moet Club om de twee à drie jaar kampioen spelen'

'Elf jaar is te lang, normaal moet Club om de twee à drie jaar kampioen spelen'

11-05-2016 12:56

Club Brugge staat dicht bij een nieuwe titel. Het moet zondag dan voorbij RSC Anderlecht. De laatste coach die een titel wist te winnen met Club Brugge is Trond Sollied. Op 15 mei 2005 won Club Brugge van Anderlecht en werd het kampioen. Dag op dag, elf jaar later kan hetzelfde gebeuren.

Heel speciaal vond Sollied het niet meteen om de titel net tegen paars-wit te winnen. "Dat kan ik niet zeggen. Zo heb ik er nooit over gedacht", antwoordt Sollied tegenover Sporza. "We zaten in een positie om kampioen te worden. Dat was ons enige doel. Wij dachten niet aan Anderlecht, alleen aan de titel."

De supporters van Club hebben lang moeten wachten op een mogelijke nieuwe titel. Elf jaar lang. "Ik ken de interne keuken niet, maar elf jaar is veel te lang voor Club Brugge. Normaal gezien moet Club Brugge om de twee à drie jaar kampioen worden. Hopelijk worden ze nu wel kampioen. Dit mag Club Brugge niet meer uit handen geven."

Moet Blauw-Zwart het ook per se zondag afmaken? "Neen, dat denk ik niet. Club kan zondag winnen, normaal gezien gaat het dat ook doen, maar het hoeft niet. Met één punt staat Club Brugge er nog altijd goed voor. Er volgen nog twee wedstrijden. Als er één ploeg in Brugge kan winnen, is het Anderlecht", besluit hij.