Vanhaezebrouck: Club Brugge heeft simpelweg meer geluk dan ons

Vanhaezebrouck: "Club Brugge heeft simpelweg meer geluk dan ons"

08-05-2016 22:21
1

AA Gent is na de zware 1-4 nederlaag tegen Club Brugge uitgeschakeld voor de titel. Hein Vanhezebrouck baalde dan ook na afloop van de wedstrijd. "We hebben te weinig wisselmogelijkheden", verklaarde hij.

"Of de tactische ingreep van Preud’homme bepalend was? Nee", zei Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad. "We pakten gewoon veel te makkelijk en te snel achter elkaar doelpunten. We zijn goed aan de wedstrijd begonnen. Er was niet alleen die grote kans van Kalifa Coulibaly, Laurent Depoitre trapt ook nog eens op de paal. We mogen dan ook nooit met een gelijke stand gaan rusten. Ludovic Butelle speelt echter een wereldpartij. Bij dat afgeweken schot op Engels zijn bijna alle keepers geklopt, maar hij keert op zijn stappen terug en kan er zijn vingers nog tegen zetten."

"Mijn tactisch plan werkte perfect voor de rust, maar na de pauze volgden sommige spelers het plan niet meer. Het individu maakt vandaag het verschil. Alle respect voor José Izquierdo - hij is een uitstekende speler- maar we lieten hem te veel doen. Bij het tweede doelpunt van Club staan we twee tegen één, maar zijn we te laks. We waren gewoon niet goed genoeg, al had het anders kunnen lopen. Als we in de eerste helft twee of drie keer scoren, winnen we. Club heeft simpelweg meer geluk als ons. Ook Anderlecht kende al heel wat meeval, maar ik zie hen niet winnen van Club. Dit wordt het jaar van Brugge."

Vanhaezebrouck zag ook een reden waarom AA Gent naast de titel grijpt dit jaar. "We hadden te weinig wisselmogelijkheden. Ik heb geen invallers die iets kunnen bijbrengen. Dat we zo lang meespeelden voor de titel, is vooral te danken aan dezelfde spelers die steeds goed waren" besloot hij.