Club Brugge kan volgende week kampioen worden bij winst tegen Anderlecht

Club Brugge kan volgende week kampioen worden bij winst tegen Anderlecht

08-05-2016 21:42

Club Brugge deed een uitstekende zaak met de zege tegen AA Gent. Daardoor kan het volgende week zondag rond 16.15 uur kampioen spelen als het de wedstrijd thuis tegen eeuwige rivaal Anderlecht al winnend weet af te sluiten.

Om 14.30 uur speelt Anderlecht op bezoek bij Club Brugge om zijn titeldroom levend te houden. Het verschil tussen Club Brugge (47 punten) en Anderlecht (44 punten) bedraagt nu 3 punten. Als Club Brugge wint, wordt dat 6 punten met nog 2 speeldagen voor de boeg. Daardat de leider de reguliere competitie voor Anderlecht afsloot, halen zij het dus bij een gelijk aantal punten.

Als Anderlecht weet gelijk te spelen tegen Club Brugge of weet te winnen, wordt de titel beslist in de laaste 2 wedstrijden. Club Brugge speelt nog op verplaatsing tegen Zulte Waregem en thuis tegen KV Oostende. Anderlecht moet nog naar Genk en ontvangt op de laatste speeldag Zulte Waregem.

AA Gent is uitgeschakeld voor de titel. De tweee plaats is het hoogst haalbare al heeft het ook daarvoor een achterstand van 6 punten op Anderlecht, KRC Genk volgt nog 2 punten verder.