Buffel liep transfer naar Club Brugge mis...met dank aan Blondel

Buffel liep transfer naar Club Brugge mis...met dank aan Blondel

08-05-2016 10:54

Thomas Buffel is allesbehalve populair in het Jan Breydelstadion, tenzij dan bij de supporters van Cercle Brugge. Toch had het heel anders kunnen lopen: in 2012 heeft Buffel namelijk gepraat met Club Brugge.

In een interview aan De Zondag geeft Buffel toe dat er interesse was, maar die werd nooit echt concreet. "In 2012 hebben Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe mij wel uitgenodigd voor een gesprek. Ik was einde contract bij Genk en zij zochten een vervanger voor Perisic. Maar ik heb nooit een concreet voorstel gezien. In diezelfde periode speelden wij tegen Club en kreeg Blondel geel na een tackle op mij. De supporters hebben mij toen zwaar op de korrel genomen. Misschien hebben ze daarom hun staart ingetrokken."

Buffel heeft ondanks de misgelopen transfer toch een zekere sympathie voor Club. "De neef van mijn mama was Antoine Vanhove. En het is logisch dat je als kind supportert voor de club van je vader. Maar goed, Club heeft nooit echt gepolst. Je voelt wel dat Club-supporters een bepaalde frustratie hebben omdat zij denken dat ik nooit voor Club heb willen spelen. Maar dat is een fabeltje. Ik heb nooit de kans gehad er een contract te tekenen."